מקורה של הזוטא הוא באזור הים התיכון (ישראל, תורכיה, לבנן, סוריה), מדובר בעשב תיבול ממשפחת השפתניים. בערבית היא מכונה "עשבת אלשאי" – תרגום לעברית: "עשב התה".
בתנאים אופטימליים היא יכולה להגיע לגבהים של 50 ס"מ ובתנאי בר אפילו למטר! ואם החלטתם לגדל אותה – מומלץ לתת לה פרטיות (כלי משלה) היות והיא שתלטנית.
ברפואה המסורתית של ערביי ארץ ישראל, הזוטה שימשה ועודנה משמשת לטיפול במספר רב של מקרים, אך למרות שימושיה הרבים ברפואה המסורתית ועל אף טעמה האהוב, הזוטה הלבנה אינה מוערכת מספיק בשל שימושיה הרפואיים, ובכל זאת כמה דברים שכדאי לדעת עליה:
– מקלה על כאבי גרון, שיעול ותסמיני הצטננות (עוזרת לפתוח דרכי נשימה).
– מרגיעה ועוזרת להורדת סטרס וחרדה.
– מערכת העיכול – כאבי בטן, נפיחות ומשפרת תהליכי עיכול וספיגה.
– הורדת לחץ דם.
– מפיגה ריח רע מהפה.
– בחילות והקאות.