המלפפון בשמו המקורי הוא קישוא ("קישוא הגינה"), כבר בתלמוד מוזכרת המילה "קישוא" כאשר הכוונה היא למעשה למלפפון! מדובר בצמח מטפס חד שנתי ממשפחת הדלועיים.
המלפפון אינו דורש השקייה מרובה, ועל אף זאת – הוא עשיר בהמון מים ,עד כדי כך שאם נתקלתם באדם שהתייבש – טוב להביא לו מלפפון ירוק וטרי מאשר להביא לו כוס מים צוננים.
סגולות שנחמד לדעת על המלפפון:
– הוא טוב לצרבות, מחלות עיכול עם עליות חמוצות וכיבים.
– מגביר שתן היות והוא עשיר במים, ולכן הוא טוב נגד כאבים בשלפוחית השתן וכמו כן, טוב נגד אבנים וחול בכליות ובשלפוחית.
– כאמור, מקל מאוד במקרי צמא.
– הרמב"ם ציין כי המלפפון הינו קל לעיכול וגורם לקיבה רפויה ויציאות קלות.
– קומפרסים של מיץ מלפפון מרגיעות כוויות, עקיצות ונפיחות בגוף ובעיניים.
עובדת בונוס – הוא מומלץ. לשומרי דיאטה היות ואין בו הרבה קלוריות – 100 גרם יש 97 גרם מים!
חשוב לציין כי מלפפון נכון לאכול בחודשי הקיץ. היום אנו רואים אותו וצורכים אותו לאורך כל השנה היות והוא גדל בחממות. הוא אינו מתאים לצריכה במהלך חודשי החורף הקרים.