כ-85 אחוזים מהאוכלוסייה בעולם חורקים שיניים בשלב כזה או אחר בחייהם, אך למרבה המזל, עוצמת החריקה משתנה ורק חמישה אחוזים יפתחו בעיה קלינית בעקבות זאת. הסטטיסטיקה מראה כי אחד מכל ארבעה מטופלי שיניים סובלים משחיקה המתרחשת בעיקר בלילה.
אצל אנשים שאינם חורקים שיניים, במצב מנוחה, הלסת נמצאת במנח שבו השיניים אינן נוגעות זו בזו. מגע בין השיניים יתקיים לפרקי זמן קצרים בזמן לעיסה, דיבור ובליעה. ההערכה היא שהשיניים נפגשות במצטבר רק כ-20 דקות במשך היום.
אז ברפואה המערבית נותנים פיתרון של סד הסופג את הלחצים המופעלים על השיניים. לרפואה הסינית יש תובנות אחרות – צריך לאבחן ולראות מדוע אותו אדם חורק שיניים או נועל לסתות ולטפל בשורש הבעיה וכך גם התופעה תעלם.
ובינתיים, עד שתחליטו לטפל בבעיה לעומק, מה עושים?
תנעלו את הלסת ותמששו עם אצבעותיכם את נקודה מפגש הלסתות, תוכלו להרגיש את שריר הלסת. לאחר שמצאתם את הנקודה – הרפו את המפרק ובצעו עיסוי בשני הצדדים, לחיצה עדינה תוך תנועה סיבובית.
אפשרות נוספת שתביא להקלה היא עיסוי הנקודה הנמצאת על ה"קרום" המחבר בין האגודל לאצcע המורה, נחוש רגישות על נקודה זו (כמו בתמונה) – אנו מכירים את הנקודה הזו בהקלה על כאבי ראש – ובמקרה שלפנינו היא תהיה יעילה מאוד גם כן.
לא סגורים שהבנתם? רוצים הסבר מפורט יותר או טיפים נוספים לנעילת הלסת או חריקת שיניים – אני כאן לענות לכל שאלה. מוזמנים לקבוע פגישת ייעוץ
יניב