עגבנייה

אז זה ירק או פרי? – האחת שהסלט אינו שלם בלעדיה – העגבנייה!

מקור שמה הוא בשורש ע.ג.ב המתקשר בחיזור ובתשוקה – בהקבלה לכינויה העממי באירופה "תפוח אהבה". עקב "אופייה" המיני היא הוחרמה על ידי אנשי דעת רבים אשר ניסו לשנות את שמה.
העגבנייה היא צמח ממשפחת הסולניים וצבעה לרוב הוא אדום, ישנם זנים רבים להם צבעים אחרים.
עגבנייה מצויה כיום לרוב, אף שרק לפני כמאתיים שנה התפשטה בכל העולם, וזאת מפני התכונות הנפלאות שמצויות בה וכמובן טעמה הקסום.
העגבנייה מלאה בויטמינים וברזל, טובה למצב של אנמיה, טובה לעיכול ומעוררת תיאבון. אכילתה מרככת את המעיים ובכך יכולים להיספג גם הדברים הקשים. כמו כן, היא מכילה כמות נכבדת של ליקופן הנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן. חשוב לציין כי העגבנייה אומנם תורמת לבריאות אך שאר חלקי הצמח אינם לאכילה ומכילים "רעל סולנין".
על פי תרופת סבתא: כוס מיץ עגבניות 3 פעמים בשבוע טוב לריכוז.
אז האם מדובר בפרי או בירק? מבחינה בוטנית העגבנייה מוגדרת כפי לכל דבר מכייוון שהיא מכילה זרעים ומתפתחת מהשחלה, אך מבחינה קולינרית היא מוגדרת כירק!

X